Voor het jaar 2022 zijn er verschillende restaurantconcepten om te overwegen.

For the year 2022, there are a variety of restaurant concepts to consider.

Verschillende soorten restaurantconcepten voor 2022

Bij het openen van een nieuw restaurant zijn er veel verschillende soorten restaurantconcepten om uit te kiezen. Het is moeilijk om te weten welke filosofie het beste voor u is.

Overweeg de volgende punten voordat u een specifiek concept beslist: 

  • Wie is uw beoogde publiek? 
  • Wat is het prijsbereik dat u in gedachten heeft? 
  • Plan je iets formeels of iets meer casual? 
  • Heb je een bepaald soort voedsel in gedachten waarvoor je een merk kunt maken? 

Van snel eten tot gastronomische dineren, er zijn hier acht verschillende soorten restaurantconcepten vermeld. Houd er rekening mee dat het thema van uw restaurant de lijnen tussen concepten kan vervagen om het uniek te maken.

Vergeet niet om de Beste restaurantthema -ideeën.

1. Restaurants in familiestijl

Laten we eens kijken naar de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten biedt familie-stijl dineren, ook bekend als casual dineren, bescheiden geprijsde gerechten uit menu's (zie de Beste restaurantmenuhouders) met een mix van klassieke keukens die kunnen worden aangepast met unieke sauzen, dips of andere toppings. Van barbecue tot Americana, tot de Mexicaanse keuken, causaal dineren kan een verscheidenheid aan thema's aannemen. Casual eetgelegenheden bieden tafelservice en niet-verwijderbare maaltijden met behoud van een redelijk geprijsd menu.

 Een ingehouden, goedkope instelling.

2. Restaurants in café of bistro -stijl

Een café is een restaurant dat geen eten aan een tafel serveert. Klanten plaatsen hun bestellingen aan een toonbank en dan zelfbediening. Koffie, espresso, gebak en broodjes zijn allemaal veel voorkomende items op een cafémenu. Cafés hebben een lange geschiedenis in Europa en zijn vooral verbonden met Frankrijk. 

Hun gezellige, relaxte sfeer is bekend. Het andere onderscheidende kenmerk van een café is de buitenplaats. Een bistro is vergelijkbaar met een café in die zin dat het bescheiden, basisvoedingsmiddelen serveert in een ontspannen sfeer. Een bistro daarentegen kan volledige maaltijden aanbieden waar een café eenvoudig koffie, brood en gebak kan serveren. Vergeet niet om de Restaurantcafé barrières Bereik voor unieke bewegwijzering voor uw restaurant.

3. Fine Dining -eetgelegenheden

Fijne dineren roept gedachten op van alles, van smetteloze witte tafelkleden tot smoking beklede obers. Fijne dineren, zoals de naam al aangeeft, biedt diners de beste in termen van eten, service en sfeer. Het is ook het duurste type restaurant dat je kunt rennen. Zelfs als ze eigendom zijn van dezelfde persoon of bedrijf, zijn fine dining -vestigingen meestal verschillend.

4. Snelle servicerestaurants

De meeste mensen zijn bekend met fastfoodrestaurants. In de begindagen werden fastfoodketens zoals McDonald's en Burger King beroemd, een hele reeks nieuwe concepten, waaronder Taco Bell, KFC en In-N-Out Burger. 

Klanten werden aangetrokken door fastfood vanwege zijn snelheid, gemak en lage kosten. De meeste fastfoodrestaurants zijn franchises. Als u overweegt om een ​​fastfoodfranchise te lanceren, houd er rekening mee dat de voorafkosten van franchising hoger zijn dan die van een op zichzelf staande etablissement. ​​

5. Buffet in een restaurant

Buffet eten, dat al sinds de middeleeuwen bestaat, heeft de tand des tijds doorstaan ​​en is een favoriete keuze voor veel restaurantbezoekers. Een buffet is per definitie een diner waarin bezoekers zichzelf helpen bij een verscheidenheid aan items die op een tafel of dressoir zijn ingedeeld

Restaurants van buffet zijn een soort restaurantconcept dat selfservice combineert met catering. U kunt een buffet aanbieden voor speciale gelegenheden of als een restaurantpromotie als u een nieuw restaurant start.

6. Restaurant in een doos

Pop-up restaurants, zoals foodtrucks, zijn een groeiende trend in de horeca. Pop-up restaurants waren een van de meest populaire trends in 2012. Pop-up restaurants zijn tegenwoordig in verschillende stijlen en functies. Ze kunnen op de meest onverwachte plaatsen verschijnen, zoals een verlaten magazijn of het dak van een gebouw. Het gemak van een pop-up restaurant heeft lage kosten in termen van zowel tijd als geld.

7. Mobiele keuken

Restaurants van mobiele foodtrucks zijn een populaire voedseltrend in het hele land. Foodtrucks bieden goedkope kosten en lage overhead, waardoor ze een van de meest kosteneffectieve methoden zijn om een ​​nieuw restaurant te lanceren. Een ander voordeel van een bedrijf voor foodtruck is de mobiliteit, waardoor het kan gaan waar de klanten zijn. Het vereist ook een veel kleiner personeelsbestand. 

Een foodtruck daarentegen is nog steeds een bedrijf dat veel arbeid en zorg vereist, vooral in de beginjaren. 

8. Snelle informele restaurants

Fast-casual, dat iets geavanceerder (en dus duurder) is dan fastfood, is op dit moment een van de grootste rages. 

Hoewel fast-casual restaurants wegwerpgerechten en bestek gebruiken, is hun eten meer chique, met gastronomisch brood en biologische ingrediënten. Klanten kunnen zien dat hun voedsel wordt geproduceerd in open keukens, die populair zijn bij fast-casual bedrijven. Panera Bread is een voorbeeld van een fast-casual restaurant.

We hebben covers geproduceerd voor toonaangevende merken, waaronder

We zijn er trots op FSC® -gecertificeerd te zijn

Meer informatie>