Hoe je stap voor stap een restaurantmenu schrijft

How To Write a Restaurant Menu Step-by-step

De complete gids voor het schrijven van een restaurantmenu: 7 tips

Een menu is een van de belangrijkste marketingtools van een restaurant. Het menu moet worden gemaakt met de bedoeling om het restaurant aan te trekken, te informeren en te bevredigen. Sommige menu's zijn ingewikkeld en bevatten nationale of regionale specialiteiten van de keuken. 

Anderen houden dingen eenvoudig met een klein menu van hoge kwaliteit van een paar populaire opties. Als het gaat om het ontwerpen van een menu voor een restaurant of café, bestaat er niet zoiets als een "one size fits all" -benadering. U moet een menu maken dat geschikt is voor uw klanten en tegelijkertijd de doelstellingen van uw idee- en bedrijfsstrategie bereikt.

Een restaurantmenu kan op verschillende manieren worden geschreven (controleer onze Top Menu -hoes voor restaurants En Café restaurantbarrières). Dit bericht laat je zien hoe je een restaurantmenu kunt maken dat een idee communiceert, de lezer interesseert en motiveert om te bestellen.

#1 Selectie van het menu -item

Het is misschien moeilijk om een ​​restaurantmenu te bedenken. Wat moet u dienen en wat moet u het menu achterlaten? Het perfecte restaurantmenu heeft een mix van innovatieve items en beproefde klassiekers. Het heeft ook de juiste voedselkosten om de inkomsten op te houden en kan gemakkelijk worden gedupliceerd in de keuken tijdens een hectische diner.

 

#2 Menu -itemkosten

Voor een lucratief menu is het van cruciaal belang om de juiste voedselkosten voor menu -items te kennen. Voedselkosten zijn het verschil tussen de menubrijs van een gerecht en de kosten van de ingrediënten die nodig zijn om dat gerecht te maken. Anders gezegd, hoeveel u voor voedsel betaalt, bepaalt hoeveel u ervoor moet kosten.

Voedseluitgaven zouden ongeveer 30-35 procent van de totale kosten moeten zijn. Dit betekent dat als iets £ 2,00 kost, u minimaal £ 6,70 in rekening moet brengen. Hoewel het lijkt dat u veel meer in rekening brengt dan nodig is, moet u er rekening mee houden dat u niet alleen voor de maaltijd betaalt. Je betaalt voor iemand om het eten te koken, te serveren en erna op te ruimen.

#3 Kies een menu -lay -out

Het lettertype en het kleurontwerp van uw menu moeten overeenkomen met het thema (controleer onze Dining -thema -ideeën) van uw bedrijf. Als je een Mexicaans restaurant lanceert, bijvoorbeeld, zijn levendige kleuren zoals rood, turkoois, paars en groen fantastische selecties voor het menu.

Op het menu van een Franse bistro Of een Italiaans restaurant, deze kleuren zouden misplaatst zijn. Het lettertype is op dezelfde manier. Een klassiek script -lettertype of een eenvoudig platte lettertype kan worden gebruikt in een Frans café, maar een sportbar of ander informeel restaurant zou een minder formeel of leuk lettertype gebruiken. Kies een lettertype dat gemakkelijk te lezen is en niet te klein.

#4 Begrijp wat ik het menu van uw restaurant moet achterlaten en een kwaliteitsprinter gebruikt

Het menu van elk restaurant is het hart. Het toont alles wat je te bieden hebt op het gebied van eten en drinken. Hoewel menu's net zo uniek zijn als de vestigingen die ze vertegenwoordigen, zijn er een paar regels om te volgen bij het maken van uw eigen. Bij het maken van een restaurantmenu zijn er een paar dingen die u moet vermijden. Voordat u naar de printer gaat, lees u verder voor een lijst met dingen om te vermijden.

Zorg er bij het afdrukken van menu's of personeelsgegevens altijd voor dat u een printer van hoge kwaliteit gebruikt en een Printer Koopgids!

 

#5 Wanneer moet uw restaurantmenu worden bijgewerkt?

Je stelt geen menu één keer samen en vergeet het dan. Op zijn minst moet u het eenmaal per jaar bijwerken, bij voorkeur twee of drie keer per jaar. Regelmatig bijwerken kunt u uw voedselkosten bijhouden en bepalen hoe populair of impopulair specifiek voedsel is (heb je de Restaurantchecklist voor opening).

#6 Houd uw menu zo klein mogelijk.

Als het gaat om het menu van uw restaurant, is de hemel de limiet. Vermijd de verleiding om een ​​groot aantal opties te bieden; Anders gooi je aan het einde van de nacht weg weg. Denk ook aan wat de keuken van uw restaurant kan bieden.

#7 Overweeg om regionale voedingsmiddelen in uw menu op te nemen

Voor verse, heerlijke maaltijden kijkt een toenemend aantal eetgelegenheden naar hun buren. Lokale keuken worden op verschillende plaatsen geserveerd, variërend van lekker eten tot informele broodjeswinkels. Dit is iets dat iedereen met een tuin kan bevestigen.

Groothandelgroenten en fruit vergelijken gewoon niet tot lokaal geteelde producten, net zoals handgemaakt brood niet vergelijkt met in de winkel gekocht brood. Lokaal kopen komt ook de economie van uw gemeenschap ten goede en bevordert ook banden met andere lokale ondernemers.

We hebben covers geproduceerd voor toonaangevende merken, waaronder

We zijn er trots op FSC® -gecertificeerd te zijn

Meer informatie>