Hoe maak ik het restaurantmenu -ontwerp? [Effectief menuontwerp]

How to make restaurant menu design? [Effective menu design]

8 Menu Design Tips voor restaurants in 21/22

Op zoek naar het beste Ideeën en tips voor menuontwerp En hacks voor uw restaurant?

Goede restaurant effectieve menu -ontwerpen kunnen de eetervaring van een klant verbeteren door hen te helpen bij het maken van bevredigende keuzes en het stimuleren van hun honger. Een menu daarentegen is meer dan alleen een lijst met de items die beschikbaar zijn in een restaurant; Het is een advertentietool die in staat is om de identiteit van een restaurant te communiceren en tegelijkertijd winst te stimuleren - als het goed is ontworpen.

We zullen een paar grafische menuontwerpideeën doorlopen die uw restaurantklanten kunnen helpen om de winstmarges te verbeteren. Je moet je ervan bewust zijn dat je honger kunt hebben.

#1 Let op oogcanningpatronen

Restaurants zijn er al lang van uitgegaan dat de ogen van klanten van nature worden aangetrokken door de "sweet spot" in de bovenkant van het menu, en hebben daar hun producten met een hogere winstoogmerk geplaatst. Volgens nieuw onderzoek lezen klanten menu's als een boek, beginnend in de linkerbovenhoek.

#2 Gebruik alleen foto's wanneer absoluut noodzakelijk

Foodfoto's zijn meestal meer gekoppeld aan junk -e -mailadvertenties en enorme ketenrestaurants zoals Denny's, in plaats van fine eetgelegenheden. Als afbeeldingen worden gebruikt, moeten ze van extreem hoge professionele kwaliteit zijn, wat mogelijk prijzig is. Over het algemeen is het beter om de verbeelding van de klant te verlaten om de kwaliteit van het voedsel te bepalen, omdat niet alle voedselfotografie iedereen zal aanspreken.

#3 Beschouw het gebruik van dozen

Boxen worden door restaurants gebruikt om een ​​groep menu-items te benadrukken en worden vaak gebruikt om gerechten te promoten met de grootste winstmarges, zoals pasta en andere koolhydraatgebaseerd voedsel.

#4 Gebruik illustraties indien mogelijk

Probeer illustraties te gebruiken in plaats van foto's; Ze zijn eerder universeel aantrekkelijk en kunnen helpen bij het communiceren van de individualiteit van het restaurant.

#5 Menu -kleuren moeten geschikt zijn

Kleuren moeten worden gekozen op basis van uw doelgroep en het thema van het restaurant. Omdat verschillende kleuren verschillende psychologische effecten hebben op mensen, zal uw kleurenschema de toon van een restaurant helpen definiëren en tegelijkertijd de aandacht vestigen op bepaalde etenswaren. Het menuontwerp van Maudie's Tex Mex Restaurant is een moderne kijk op het traditionele warme kleurenschema geassocieerd met de Mexicaanse keuken.

#6 Typografie op het menu

Het merk van een restaurant wordt gecommuniceerd via effectieve typografie, wat zal resulteren in een leesbaar menu. Het gekozen lettertype kan worden beïnvloed door verschillende praktische overwegingen, zoals de hoeveelheid tekst die nodig is om comfortabel op de pagina te passen. Het gebruik van meerdere lettertypen om titels en beschrijvingen van menu -items te onderscheiden, kunnen bijvoorbeeld helpen bij het begeleiden van klanten via het menu.
Heeft u een menu nodig voor uw restaurant, café of bar?

#7 legt niet te veel nadruk op prijsbepaling aan indicaties

Klanten moeten niet erg op de hoogte zijn van hun uitgaven. Klanten zijn meer geneigd om meer uit te geven wanneer valutietekens afwezig zijn, volgens studies (zorg ervoor dat u onze menu -prijsstrategieën).

#8 Verdeel het menu in secties die zinvol zijn

Regel items geleidelijk en in logische categorieën, beginnend met de voorgerechten, om het voor klanten gemakkelijker te maken om gerechten te vinden.

We hebben covers geproduceerd voor toonaangevende merken, waaronder

We zijn er trots op FSC® -gecertificeerd te zijn

Meer informatie>