Restaurant social media post ideeën 21/22

Restaurant social media post ideas 21/22

Inclusief een sociaal netwerkelement in uw restaurantmenu

Welk social media platform past het beste bij mijn bedrijf?

Welke aanpak moet ik gebruiken voor elk social media platform?

Als het op sociale media aankomt, zijn dit enkele van de vragen die een horecamanager zou kunnen hebben.

Vervolgens bieden we enkele suggesties en ideeën om u te helpen bij het implementeren van een kosteneffectieve SM-aanpak.

Het is niet langer genoeg voor een restaurant om een ​​eigen website te hebben, aangezien sociale netwerken nieuwe niveaus van betrokkenheid bereiken. Restaurantexploitanten zijn door de exponentiële ontwikkeling van sociale netwerkplatforms gedwongen om hun manier van denken over wat het betekent om een ​​geweldige klantervaring te bieden, te heroverwegen.

Als gevolg hiervan besluiten steeds meer restaurants zich aan te sluiten bij sociale mediaplatforms om reclame te maken voor hun bedrijf en hun consumenten extra voordelen te bieden (zie onze tips voor het schrijven van restaurantmenu's ).

Wat zijn de beste social media profielen voor restaurants?

social media-plan voor restaurant

Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram zijn allemaal fantastische locaties om bestaande en nieuwe klanten te bereiken door details te publiceren over wat er gaande is in het restaurant of foto's van het nieuwste gerecht van de chef. Sommige restaurants gaan zelfs zo ver dat ze films met recepten en kookinstructies maken en verspreiden, die ze op hun websites plaatsen of uploaden naar YouTube. Restaurants kunnen bezoekers aanmoedigen om mee te doen en mee te doen door links naar hun sociale mediaprofielen op hun webpagina's op te nemen.

De beste manieren om sociale media in te zetten voor uw restaurant

Restaurants gebruiken sociale media op de volgende manieren:

  • Restaurants gebruiken sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en Yelp om feedback te krijgen over verschillende onderdelen van hun bedrijf, zoals service en menu-items, waardoor ze hun reputatie kunnen controleren en eventuele klachten kunnen behandelen. Het hebben van een Facebook-profiel voor uw bedrijf is cruciaal, omdat mensen hiermee uw locatie kunnen bekijken. Als uw restaurant, bar of hotel nog geen Facebook-pagina heeft, maakt Facebook er een voor u en verliest u de controle over uw aanwezigheid op sociale media. Het Facebook-inchecksysteem kan heel nuttig zijn voor het creëren van maatwerk voor uw sociale netwerk, mits correct beheerd.
  • Veel restaurants wenden zich tot diensten zoals Groupon, een aanbieding van de dag-suggestieservice die gebruikers elektronische kortingsbonnen biedt. Vooral tijdens de daluren blijkt dit een prachtige methode te zijn om zowel bestaande als nieuwe consumenten binnen te halen.
  • Ze zijn ook een geweldige methode voor een horecabedrijf om reclame te maken voor nieuwe dingen op het menu, vooral wanneer ze sites zoals Pinterest gebruiken, waar ze kleurenfoto's van hun nieuwe maaltijden kunnen plaatsen om van te watertanden.
  • Bedrijven kunnen verbinding maken en netwerken met andere bedrijven via sites als Linkedin en Google+.
  • Bestaande werknemers vragen om een ​​eenvoudige applicatie op hun Facebook-profiel te installeren die hen informeert wanneer er nieuwe banen beschikbaar komen en suggereert wie van hun vrienden potentiële sollicitanten kunnen zijn, kan ook een fantastische methode zijn om nieuwe werknemers te vinden via sociale media.
  • Twitter en Facebook hebben bewezen nuttig te zijn bij het aanbieden van kortingen en promoties aan bestaande consumenten, met de toegevoegde bonus dat deze ook worden gedeeld met potentiële nieuwe klanten. Het zijn beide uitstekende hulpmiddelen om gesprekken met klanten te beginnen.
  • Pinterest en Instagram zijn uitstekende platforms om foto's van nieuwe initiatieven onder de aandacht te brengen, ook als renovaties of nieuwe menu-ontwerpen. Foto's van een verrukkelijke maaltijd vormen samen met het recept een prachtige illustratie van het intrigerende materiaal van Pinterest. Het is ook een geweldig idee om foto's te maken van aantrekkelijke menubordontwerpen en krabbels van restaurants. Vergeet niet dat het adagium "een beeld zegt meer dan duizend woorden" absoluut klopt.
  • Restaurants kunnen interesse in hun instelling opbouwen en tegelijkertijd toegang krijgen tot honderden potentiële consumenten door wedstrijden en weggeefacties te houden.
  • Natuurlijk zal alleen het lid worden van een sociale-mediasite niet de beoogde resultaten opleveren; een constante en consistente aanpak voor het verbinden en betrekken van consumenten is vereist. Veel restaurants missen nu de tijd of mankracht om dit te doen, maar naarmate sociale media steeds populairder worden, doen restauranthouders er verstandig aan dit onderdeel van marketing in hun bedrijfsmodellen op te nemen.

Bekijk onze openingschecklist tips voor restaurants!

We hebben covers geproduceerd voor toonaangevende merken, waaronder

We zijn er trots op dat we FSC®-gecertificeerd zijn

Meer informatie >