Stap voor stap een restaurantmenu schrijven

How To Write a Restaurant Menu Step-by-step

De complete gids voor het schrijven van een restaurantmenu: 7 tips

Een menukaart is een van de belangrijkste marketingtools van een restaurant. Het menu moet worden gemaakt met de bedoeling om de gast aan te trekken, te informeren en tevreden te stellen. Sommige menu's zijn ingewikkeld en bevatten nationale of regionale specialiteiten uit de keuken.

Anderen houden het simpel met een klein menu van hoge kwaliteit met een paar populaire opties. Als het gaat om het ontwerpen van een menukaart voor een restaurant of café, bestaat er niet zoiets als een "one size fits all"-benadering. U moet een menu maken dat geschikt is voor uw klanten en tegelijkertijd de doelstellingen van uw idee en bedrijfsstrategie bereikt.

Een restaurantmenu kan op verschillende manieren worden geschreven (bekijk onze topmenucovers voor restaurants En café restaurant barrières ). Dit bericht laat je zien hoe je een restaurantmenu maakt dat een idee communiceert, de lezer interesseert en motiveert om te bestellen.

# 1 Menu-itemselectie

Het kan moeilijk zijn om een ​​restaurantmenu te bedenken. Wat moet je serveren en wat laat je van het menu? Het perfecte restaurantmenu bestaat uit een mix van innovatieve items en beproefde klassiekers. Het heeft ook de juiste foodcost om de inkomsten op peil te houden en kan gemakkelijk worden gedupliceerd in de keuken tijdens een hectisch diner.

#2 Menu-item Kosten

menu-item kosten

Voor een lucratief menu is het van cruciaal belang om de juiste foodcost voor menu-items te kennen. Food cost is het verschil tussen de menuprijs van een gerecht en de kosten van de ingrediënten die nodig zijn om dat gerecht te maken. Met andere woorden, hoeveel u voor eten betaalt, bepaalt hoeveel u ervoor moet vragen.

Voedseluitgaven zouden ongeveer 30-35 procent van de totale kosten moeten bedragen. Dit betekent dat als iets € 2,00 kost, u minimaal € 6,70 in rekening moet brengen. Hoewel het lijkt alsof u veel meer vraagt ​​dan nodig is, moet u er rekening mee houden dat u niet alleen voor de maaltijd betaalt. Je betaalt voor iemand om het eten te koken, te serveren en daarna op te ruimen.

#3 Kies een menu-indeling

omslagtypes voor menu-indeling

Het lettertype en de kleur van uw menukaart moeten overeenkomen met het thema (bekijk onze thema-ideeën voor dineren ) van uw bedrijf. Als je bijvoorbeeld een Mexicaans restaurant opstart, zouden levendige kleuren zoals rood, turkoois, paars en groen fantastische keuzes zijn voor het menu.

Op de menukaart van een Franse bistro of een Italiaans restaurant zouden deze kleuren niet op hun plaats zijn. Het lettertype is op dezelfde manier. In een Frans café kan een klassiek scriptlettertype of een eenvoudig, eenvoudig lettertype worden gebruikt, maar een sportbar of ander informeel restaurant zou een minder formeel of leuk lettertype gebruiken. Kies een lettertype dat gemakkelijk te lezen is en niet te klein.

#4 Begrijp wat je van het menu van je restaurant moet laten en gebruik een kwaliteitsprinter

lettertype voor de omslag van uw restaurant

Het menu van elk restaurant is het hart. Het toont alles wat je te bieden hebt op het gebied van eten en drinken. Hoewel menu's net zo uniek zijn als de etablissementen die ze vertegenwoordigen, zijn er een paar regels die u moet volgen bij het maken van uw eigen menu's. Bij het maken van een restaurantmenu zijn er een paar dingen die u moet vermijden. Lees voordat u naar de printer gaat verder voor een lijst met dingen die u moet vermijden.

Zorg er bij het afdrukken van menu's of personeelsgegevens altijd voor dat u een printer van hoge kwaliteit gebruikt en gebruik een koopgids voor printers !

#5 Wanneer moet uw restaurantmenu worden bijgewerkt?

Je stelt niet één keer een menu samen en vergeet het dan weer. U moet het op zijn minst één keer per jaar bijwerken, bij voorkeur twee of drie keer per jaar. Door regelmatig bij te werken, kunt u uw voedselkosten bijhouden en bepalen hoe populair of onpopulair bepaalde voedingsmiddelen zijn (heeft u de restaurantchecklist voor opening gezien ).

#6 Houd je menukaart zo klein mogelijk.

Als het gaat om het menu van uw restaurant, is de lucht de limiet. Vermijd de verleiding om een ​​groot aantal opties te bieden; anders gooi je aan het einde van de avond eten weg. Denk ook na over wat de keuken van uw restaurant te bieden heeft.

#7 Overweeg om regionaal voedsel in je menu op te nemen

Voor verse, lekkere maaltijden zoeken steeds meer horecazaken de buren. Lokale gerechten worden op verschillende plaatsen geserveerd, variërend van lekker eten tot informele broodjeszaken. Dat kan iedereen met een tuin beamen.

Groenten en fruit uit de groothandel zijn gewoon niet te vergelijken met lokaal geteelde producten, net zoals handgemaakt brood niet te vergelijken is met brood uit de winkel. Lokaal kopen komt ook de economie van uw gemeenschap ten goede en bevordert tegelijkertijd de banden met andere lokale ondernemers.

We hebben covers geproduceerd voor toonaangevende merken, waaronder

We zijn er trots op dat we FSC®-gecertificeerd zijn

Meer informatie >