Skip naar inhoud

Stap voor stapgids om een ​​menu voor uw café in het VK te maken

Step by Step Guide to Create a Menu for your Cafe in the UK

Het ontwerpen en implementeren van het menu van een café is een van de belangrijkste onderdelen die verantwoordelijk zijn voor het succes ervan. Als menu's niet belangrijk waren, zou er een MS Word -scherm zijn geweest voor alle categorieën!

Maar een menu maakt het café anders en beïnvloedt de verkoop aanzienlijk. U moet dus aandacht besteden aan enkele belangrijke stappen tijdens het ontwerpen van een menu. Dus, zwaait al je dilemma's weg, want hier is de beste stapsgewijze handleiding voor het maken van een menu voor je café in het VK. Laten we erin duiken!

Stap 1: Layout A Plan (begin helemaal opnieuw)

De belangrijkste stap is om uw budget, kracht en stijl te beoordelen. Menu -gerechten uit andere cafés kopiëren is een grote nee! Men kan beginnen met een pen en papier of Google Sheets proberen om het menu te ontwerpen. 

Neem alle items op die u zich kunt veroorloven en heeft bekwame chef -koks. Het minimum van het item behouden als het menu overbelast met gerechten die geen waarde hebben, is op de lange termijn een mislukking. U kunt in het proces geleidelijk nieuwe dingen toevoegen. 

Stap 2: hoe u het menu van Cafe weergeeft

Voordat u het perfecte menu ontwerpt, moet u het displaymedium beslissen. Tegenwoordig hebben de cafés een menu op een grote aantrekkelijk schoolbord dat uitnodigend lijkt. Een andere manier is om de specialiteiten van het café te vermelden en ons op de schoolborden toe te voegen met prachtige kleuren en stijlen. 

Bovendien zijn ze erg zuinig omdat je de gerechten kunt schrijven en bewerken. U kunt ook gedrukte menu's gebruiken en op tafels houden. U kunt dus naar de volgende stap gaan na het kiezen van de weergave van menu -kaarten, die fysieke kopieën, krijtbordmenu's, digitale schermen of alles kunnen zijn (Kiesbord kopen voor menu's). 

Stap 3: het menu ontwerpen

Ga dus verder met het meest opwindende werk, het ontwerpen van het menu. Dus begin met:

Verken vijf soorten populaire menu's voor Cafe

Er zijn over het algemeen vijf soorten menu's voor elke plaats. Het is geen harde en snelle regel om deze te volgen, maar het idee van elk kan je een duidelijk visioen geven. De soorten menu -stijlen zijn:

i. A la carte menu

Deze high-end menu-stijl is afkomstig van het Franse woord dat "door de kaart" betekent. In deze stijl wordt elk item afzonderlijk vermeld met de prijs. Er zijn geen secties of groepen. De klanten kunnen elk gerecht kiezen en het combineren met elk item dat ze verkiezen.

II. Du jour -menu

Du Jour betekent "van de dag", wat betekent wat de chef heeft voorbereid op de dag. Het kan ook soep en kip zijn, maar het implementeert de specialiteit van vandaag. Je kunt het speciale gerecht proberen dat perfect is gemaakt voor de dag. 

Een van de meest succesvolle technieken voor café -eigenaren is gastvrij bestratingsborden Buiten het café met speciale gerechten van chef. De klanten komen binnen, en het is een goede strategie om de klanten binnen te halen.

iii. Statisch menu

Een statisch menu is de meest voorkomende stijl van het presenteren en ontwerpen van een menu. Het menu heeft categorieën zoals voorgerechten, drankjes, salades, snacks enz. Het menu wordt weergegeven op digitale monitors, gedrukte menu's of welke manier dan ook. Maar de items zijn statisch en hebben een veel voorkomende lay -out.

IV. Cyclisch menu

Het cyclische menu heeft vaste gerechten die op cycli herhalen. Dus bijvoorbeeld, maandag kan speciale broodjes hebben en men kan in het weekend een aantal spannende gerechten hebben. Het is over het algemeen goed voor een café met een laag budget om een ​​vast menu voor alle dagen in het weekend te hebben. 

v. Fixed Menu

Dit zijn interessante menu -stijlen waarmee je kunt kiezen uit een voorgerecht drankje, snack en dessert. Je kunt er een kiezen en een bevredigende maaltijd creëren. De prijs is vastgesteld. Veel cafés wijzigen het een beetje aan en geven flexibele opties.

Geef doordachte namen aan de items

Wie heeft er graag saaie namen voor hun gerechten? Het herhalen van deze monotone namen is een groot nee. Dus je kunt behoorlijk bijvoeglijke naamwoorden geven aan gerechten met hun markeringsingrediënten. Bijvoorbeeld, Chef's speciale Bolognese pasta met verse kruiden. Vermeld bovendien de elementen in een klein lettertype zodat de klant inzicht krijgt in het gerecht.

Controleer op slimme lay -outregel - de gouden driehoek

Er is een slimme manier om uw menu te ontwerpen volgens de menselijke psychologie. De duimregel is om het speciale aanbod en de gerechten in het midden te plaatsen, terwijl de klanten daar direct kijken.

De rechter bovenhoek is voor de hoofdgerechten. 

Ook is de linkerbovenhoek voor de starters en snelle beten. Dit is de Golden Triangle -regel die voordelen voor de verkoop heeft bewezen. De regel geldt voor gedrukte menu's of zelfs Stijlvolle wandborden.

Gebruik van lettertypen en kleuren

De kleuren van het menu moeten overeenkomen met de naam van uw café en de kleuren. De klassieke menu's hebben witte en zwarte kleuren, maar je kunt het leuk maken met aantrekkelijke kleuren. Maak bijvoorbeeld een kindvriendelijk menu met levendige kleuren en tekenen van voedsel. Overdrijf het alsjeblieft niet, maar een beetje creativiteit ziet er goed uit.

Ook schrijf je altijd en altijd in grote lettertypen. De prijzen kunnen kleinere lettertypen hebben, maar de items moeten duidelijk zichtbaar zijn. Sommige cafés installeren schoolborden en bestratingsmenustijlen. Gebruik daarom aantrekkelijke krijtkleuren om op schoolborden te schrijven.

Dingen om te overwegen bij het maken van een menu

Sommige van de slimme en extra dingen die u in uw menu kunt opnemen, zijn:

Neem geen valutakaarten op

Weet u dat cafés over het algemeen te veel pond- of dollartekens gebruiken? Nou, het maakt je menu er arm en erg op geld van minded. Je menu moet eenvoudig, creatief en heel eerlijk zijn. Het geeft een indruk van uw toewijding. Vermijd dus alle valutagijken.

Te veel pagina's is een nee!

Vooral tijdens het ontwerpen van een café-menu bevat nooit meerdere pagina's, het is gewoon een dealbreaker omdat een café beperkte items heeft. Ook komen veel mensen rondhangen en hebben wat kwaliteitsvoedsel. 

Niemand wil toch door een menu van 20 pagina's gaan. Dus, houd het simpel met een minimum van één tot drie pagina's. Maak dozen en partities zeer goed om overgang te bieden. Kies ook aantrekkelijke kleuren en karikaturen. 

Neem slimme borden op in uw menu

Tekenen zijn een zeer goede manier om uw menu minimaal en slim te maken. De tekenen van groenten en niet-vegetarische, een chili of vuurteken voor extra pittige gerechten, enz., Zijn bijvoorbeeld goede manieren om de specificaties te communiceren. Het bespaart u ook van de problemen om aan de klanten uit te leggen. 

Desserts weergeven op het aanrecht

Geef mooie desserts op het aanrecht weer met prachtig tafelmenu's alle details hebben. U kunt cupcakes, taarten enz. Tekenen en snelle details vermelden. Tijdens het bestellen of factureren zullen de klanten zeker in de verleiding komen om die delicatessen te hebben.

Het afsluiten

Een menu voor uw café maken is een overweldigende reis. Personaliseer het met je specialiteiten, vaardigheden en veel liefde! Dus, vang alle hierboven genoemde stappen en heb een gelukkige cafétijd!

Lezen Uitstekende ideeën voor kleine hotellobbyontwerpontwerp

We hebben covers geproduceerd voor toonaangevende merken, waaronder

We zijn er trots op FSC® -gecertificeerd te zijn

Meer informatie>