Menuontwerp en planningsgids
U wilt meer klanten naar uw restaurant aantrekken en hen de best mogelijke eetervaring bieden. Dit houdt in dat u moeite hebt gedaan en de meest effectieve marketingtools gebruikt (zie onze ontwerpsjablonen van het restaurantmenu).
Als het gaat om een lucratief verkooptool voor uw etablissement, kunt u het menu niet overslaan. Uw gasten die het beste eten en diensten ervaren, beginnen het met het ontwerpen van zo ideaal als maar kan. Het moet in elk geval strategisch worden ingedeeld, of het nu wordt afgedrukt of online, of anderszins gepositioneerd als een bord via een teller. Een goed ontworpen menu is een belangrijk middel om de winstgevendheid van uw bedrijf te vergroten, terwijl u tegelijkertijd uw gastervaring optimaliseert.
Studies hebben aangetoond dat een goed gemaakt menu de winst van een restaurant met 10% tot 15% kan verhogen.
De menu -omslag maakt een indruk
Wanneer een gast uw restaurant binnenkomt, is het eerste waar ze naar kijken het menu. Ze gaan er zorgvuldig mee door en stellen hun verwachtingen over het voedsel dat u serveert. De menu -cover van uw bedrijf is cruciaal omdat uw klanten in staat zijn om hun initiële perceptie ervan op te bouwen. Het is eigenlijk van vitaal belang om uw gasten een menu -hoes te presenteren die is gemaakt van premier ontwerp en materialen omdat het zal helpen een positieve eerste indruk van uw restaurant te creëren.
Een elegant ontworpen menu omslag met een esthetisch en intellectueel aantrekkelijk menu brengt de boodschap over aan uw gasten dat ze worden geserveerd met het beste en lekkerste eten. Het zal in hen de nieuwsgierigheid naar de presentatie en smakelijkheid van uw items oproepen (zie onze Restaurantmenu omvat A4).
Menu -ontwerp om de persoonlijkheid van uw bedrijf uit te drukken
De sleutel tot een effectief marketingplan van een restaurant is het menuontwerp. Een goed menuontwerp moet de persoonlijkheid van uw vestiging uitdrukken. Hiermee kunt u uw algemene activiteiten concentreren en de winstgevendheid van uw bedrijf bevorderen. Bovendien zal het helpen uw budget vast te stellen en uw merk fris te houden in de hoofden van uw gasten.
Blijkbaar is uw menu een solide weergave van uw restaurant. Het zou precies moeten spreken over wie u bent als bedrijf en de juiste boodschap overbrengen in termen van de persoonlijkheid ervan. Met een creatief ontworpen menu kunt u uw klanten enthousiast maken om in uw plaats te dineren, hen te overtuigen om terug te komen en het zelfs aan hun vrienden en familie aan te bevelen.
Menu -engineering verhoogt uw winst
Menu -engineering is wanneer u de prestaties van elk item op uw menu analyseert. Drie hoofdgebieden moeten worden overwogen met betrekking tot deze populariteit, prijzen en winst. Deze factoren beïnvloeden dan waar items in uw menu worden geplaatst, die op hun beurt hun winstgevendheid per klant vergroten. Menu -engineering, als een hulpmiddel dat de winst van uw bedrijf verhoogt, motiveert uw gasten in feite op een onbewust niveau om de etenswaren te kopen die u wilt. Het is zo ontworpen dat ze de neiging hebben om de items met de hoogste winstmarge te kopen.
Samen met de winstgevendheid is het berekenen van de specifieke kosten van elk item in uw menu. U houdt rekening met de vereiste ingrediënten, samen met de kosten die moeten worden gemaakt in hun productie- en bedieningsprocessen.
Het menu biedt een aangename gastervaring
Het menu is de belangrijkste marketingtool van een restaurant. Het toont het voedsel dat erin wordt geserveerd en geeft ook hun prijzen aan. Een menu vertegenwoordigt de persoonlijkheid van een restaurant, en het zou moeten aangenaam zijn en niet intimideren, gasten leiden en uitnodigen om het item te bestellen dat ze willen. Met een vakkundig ontworpen menu kan uw bedrijf zijn winst met 10% tot 15% verhogen. Het moet aantrekkelijk genoeg zijn om een positieve indruk op uw gasten achter te laten en hen een plezierige eetervaring te geven.
In het aspect van uw bedrijfsactiviteiten kan uw menu u helpen uw merchandise te concentreren, in welk geval u voedsel is, en u kunt de kosten ervan beter evalueren en uw klanten beter van dienst zijn.
Menuplanning voor betere service en operaties
Menuplanning is vooral belangrijk in het aspect van voedselproductie en -activiteiten. Omdat de voedsellijst van tevoren is bereid, kan de chef ze snel en gemakkelijk klaar zijn. Ze kunnen vervolgens op tijd aan uw gasten worden geserveerd. Menuplanning maakt een klaar menu dat een georganiseerd voedselbereidingsproces kan vergemakkelijken waarbij de chef -kok heerlijk, gezond en voedzaam voedsel kan koken. Verspilling van voedselproducten wordt verminderd en u kunt besparen op het koken van brandstofbronnen en geld.
Met een efficiënte methode voor menuplanning zijn uw voedselaankoop en opslagprocessen ook goed gefaciliteerd.