Tips voor het bewaren van papier: hoe u uw documenten georganiseerd en veilig kunt houden

Paper Storage Tips: How to Keep Your Documents organized and safe

Tips voor het bewaren van papier: hoe u uw documenten georganiseerd en veilig kunt houden

Heb je het gevoel dat je wordt aangevallen door tonnen en tonnen papier? Op elke hoek die je maakt in huis of kantoor, kom je oog in oog te staan ​​met wat papiergerelateerd. Uw bureau ligt vol met facturen, bonnetjes en andere belangrijke documenten. Op de boekenplank kun je bankafschriften en rapporten van het afgelopen semester zien. Laten we niet naar de keuken en de studeerkamer gaan.

Hoe snel documenten zich opstapelen, is nooit te voorzien. Het begint allemaal met één document en ineens verdrink je in honderden, zo niet duizenden. De situatie kan behoorlijk overweldigend zijn. Daarom geeft het team van World Wide Menus in dit artikel een paar tips die van pas kunnen komen.

Als je je papieren jungle voor eens en voor altijd wilt opruimen, volg dan de onderstaande tips en trucs.

Sorteren

Voordat we ingaan op een van de trucs en tips voor papieropslag, is sorteren de eerste actie die u moet ondernemen. Ga door het huis en verzamel elk document en elke strook papier die je vindt. Vergeet niet de archiefkasten op zolder of in de kelder te controleren.

Zodra u alle documenten bij u heeft, kiest u welke u wilt bewaren en welke documenten u wilt weggooien.

versnipperen

Terwijl u sorteert, zult u zich realiseren dat u persoonlijke documenten heeft die niet langer relevant zijn. Dit kunnen huurcontracten zijn van uw vorige woning, een brief van uw bank of een kostenoverzicht van de universiteit. Hoewel u deze documenten misschien wilt weggooien, wordt het een uitdaging omdat ze persoonlijke informatie bevatten. Dit kan de vorm hebben van een telefoonnummer, adres of burgerservicenummer.

Bescherm uw privacy door te investeren in een papiervernietiger. U hoeft geen commerciële en dure optie aan te schaffen. Dankzij het competitieve karakter van de branche kunt u een kleine en efficiënte optie voor thuisgebruik vinden. Door te versnipperen verkleint u ook de kans dat uw persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen.

Conceptualiseren en implementeren van een archiveringssysteem

Met documenten die uiteenlopende informatie bevatten over uw verzekering, gezondheid, belastingen en gezinsleden, moet u een systeem hebben waarmee u niet alleen deze documenten kunt opslaan, maar ook gemakkelijk kunt openen als dat nodig mocht zijn.

Moet u een nieuw archiveringssysteem conceptualiseren? Dat is in het verleden al door briljante geesten voor je gedaan. Het enige wat u hoeft te doen is het op te zoeken en de ideale te kiezen. Vind het wiel niet opnieuw uit.

Als u zich afvraagt ​​waar u deze documenten moet opslaan, ligt het antwoord recht voor u. Voor eigenaren van onroerend goed met open bureauladen en metalen rails is het een open en dichte zaak. Als je kastruimte hebt, investeer dan in draagbare dossierbakken.

Om dit te kunnen doen, moet u de documenten eerst in verschillende categorieën opslaan. Dit is waar de kwalitatieve en duurzame ringbanden van World Wide Menus om de hoek komen kijken. Van omslagen van synthetisch leer tot volledig zadelleer, we hebben een ringband speciaal voor jou. Wij zijn de nummer 1 leverancier in het VK en in heel Europa en kunnen onze ringbanden aanpassen aan uw smaak en voorkeuren.

Je dierbare foto's

Je zult misschien geschrokken zijn van de hoeveelheid foto's die je hebt, verspreid over verschillende generaties. Je zult ook versteld staan ​​van de hoeveelheid ruimte die verspreide foto's kunnen innemen. Om deze herinneringen in de beste staat te houden, kunt u overwegen ze in een album te stoppen.

Als je ze een goed nieuw leven wilt geven, overweeg dan om ze in te lijsten en in de studeerkamer te hangen.

Lees: Wat kunt u in ringbanden stoppen

Het waar en hoe u uw documenten opslaat

Dit is een belangrijke kwestie waar niet veel mensen bij stil staan. Stopt u uw documenten in een doos en zet u ze in een hoek van uw zolder? Of archiveer je ze op alfabetische volgorde in de archiefkast in de thuiswerkkamer?

Hier is geen pasklaar antwoord op. Deze tips van het team van World Wide Menus kunnen u echter helpen bij het nemen van een beslissing:

  • Hoe belangrijk is het document?
  • Moet je het vaak ophalen?
  • Is de ruimte waarin u de documenten wilt bewaren vrij van water, knaagdieren en hitte?

Dat gezegd hebbende, overweeg de volgende opties:

  • Kunststof bak. Een goedkope oplossing voor documenten die een lage prioriteit hebben.
  • Dossierkast. Er zijn verschillende kaststijlen op de markt, van brandveilig tot waterbestendig tot roestvrij staal. Kies er een die voldoet aan uw behoefte en budget.
  • Bankierskist. Het is een kartonnen doos die ideaal is voor dossiers en mappen. De optie is betaalbaar, stevig en biedt een gemakkelijke oplossing voor uw opslagprobleem.
  • Een huiskluis. Een veilige methode voor het opslaan van belangrijke documenten zoals paspoorten, geboorteakten en titeldocumenten.

Ga papierloos

Heb je overwogen om papierloos te gaan werken? Hoewel het misschien niet voor elk individu of bedrijf een oplossing is, kan het voor u werken. Daarnaast zijn sommige dienstverleners en nutsbedrijven bereid om uw meldingen en overzichten op uw verzoek per post te verzenden.

U vraagt ​​zich misschien af. “Hoe zit het met betalingen? Ik betaal mijn rekeningen meestal met handgeschreven cheques. Hoe kan ik daar omheen?” In deze tijd van technologie zijn er digitale betalingsoplossingen die u kunt opzetten. Bovendien bieden online betalingsoplossingen zijn gebruikers eenvoudig beheer van hun budget en gemak.

En hebben we al gezegd dat er lagere kosten zijn voor postzegels en andere papieren producten?

Conclusie

Om uw documenten goed te ordenen, sorteren en veilig op te slaan, heeft u de juiste apparatuur nodig. Vertrouw op de toonaangevende fabrikant en dienstverlener in het VK, World Wide Menus.

Wij zijn een gerenommeerd en ervaren bedrijf, bekend om zijn op maat gemaakte en hoogwaardige producten. World Wide Menus biedt een breed scala aan producten, van ringbanden tot mappen die kunnen worden aangepast aan de unieke behoeften en voorkeuren van de klant. Of u nu financiële, persoonlijke of informatie voor uw bedrijf opslaat, deze producten helpen u uw documenten veilig en georganiseerd te houden.

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag een offerte aan voor onze kwaliteitsproducten.

Lees: 9 beste ringbanden in 2022 om uw kantoor en leven te organiseren

We hebben covers geproduceerd voor toonaangevende merken, waaronder

We zijn er trots op dat we FSC®-gecertificeerd zijn

Meer informatie >