hoe ontwerp je een restaurantmenu? [Effectief menu-ontwerp]

How to make restaurant menu design? [Effective menu design]

8 tips voor het ontwerpen van menu's voor restaurants in 21/22

Op zoek naar het beste ideeën en tips voor het ontwerpen van menu's en hacks voor uw restaurant?

Goede restaurantmenu's kunnen de eetervaring van een klant verbeteren door hen te helpen bevredigende keuzes te maken en hun honger te stimuleren. Een menu daarentegen is meer dan alleen een lijst met de beschikbare items in een restaurant; het is een advertentietool die in staat is om de identiteit van een restaurant over te brengen en tegelijkertijd winst te genereren - als het goed is ontworpen.

We zullen enkele ideeën voor het ontwerpen van grafische menu's doornemen die uw restaurantklanten kunnen helpen hun winstmarges te vergroten. U moet zich ervan bewust zijn dat u honger kunt lijden.

# 1 Let op oogscanpatronen

Restaurants zijn er lang van uitgegaan dat de ogen van klanten van nature worden aangetrokken door de 'sweet spot' in de rechterbovenhoek van het menu, en hebben hun producten met hogere winst daar geplaatst. Volgens nieuw onderzoek lezen klanten menu's als een boek, beginnend in de linkerbovenhoek.

#2 Gebruik alleen foto's wanneer dit absoluut noodzakelijk is

Voedselfoto's worden vaker in verband gebracht met ongewenste e-mailadvertenties en grote restaurantketens zoals Denny's, dan met gastronomische restaurants. Als er afbeeldingen worden gebruikt, moeten deze van zeer hoge professionele kwaliteit zijn, wat prijzig kan zijn. Over het algemeen is het beter om de fantasie van de klant over te laten om de kwaliteit van het eten te bepalen, want niet alle foodfotografie zal iedereen aanspreken.

# 3 Overweeg het gebruik van dozen

Dozen worden door restaurants gebruikt om een ​​groep menu-items onder de aandacht te brengen en worden vaak gebruikt om gerechten met de grootste winstmarges te promoten, zoals pasta en andere voedingsmiddelen op basis van koolhydraten.

# 4 Gebruik indien mogelijk illustraties

Probeer illustraties te gebruiken in plaats van afbeeldingen; ze zijn eerder universeel aantrekkelijk en kunnen helpen de individualiteit van het restaurant over te brengen.

#5 Menukleuren moeten geschikt zijn

Kleuren moeten worden gekozen op basis van uw doelgroep en het thema van het restaurant. Omdat verschillende kleuren verschillende psychologische effecten op mensen hebben, zal uw kleurenschema helpen om de toon van een restaurant te bepalen, terwijl het ook de aandacht vestigt op bepaalde etenswaren. Het menu-ontwerp van Maudie's Tex Mex Restaurant is een moderne kijk op het traditionele warme kleurenschema dat hoort bij de Mexicaanse keuken.

#6 Typografie op het menu

Het merk van een restaurant wordt gecommuniceerd door middel van effectieve typografie, wat resulteert in een leesbaar menu. Het gekozen lettertype kan worden beïnvloed door verschillende praktische overwegingen, zoals de hoeveelheid tekst die nodig is om comfortabel op de pagina te passen. Het gebruik van meerdere lettertypen om titels en beschrijvingen van menu-items te onderscheiden, kan bijvoorbeeld helpen om klanten door het menu te leiden.
Heeft u een menukaart nodig voor uw restaurant, café of bar?

#7 Leg niet te veel nadruk op prijsindicaties

Klanten moeten niet erg op hun uitgaven letten. Volgens onderzoeken zijn klanten eerder geneigd meer uit te geven als er geen valutatekens zijn (bekijk zeker ook onze prijsstrategieën voor menu's ).

#8 Verdeel het menu in logische secties

Rangschik items geleidelijk en in logische categorieën, te beginnen met de hapjes, om het voor klanten gemakkelijker te maken om gerechten te vinden.

We hebben covers geproduceerd voor toonaangevende merken, waaronder

We zijn er trots op dat we FSC®-gecertificeerd zijn

Meer informatie >