Veel mensen zijn gedwongen om in hun huizen te blijven vanwege de pandemie. Dit gebeurtenis heeft geleid tot veranderingen in hun voorkeuren als klanten. Vooral als het gaat om dineren. Voornamelijk het bestellen van take-out of leveringen, mensen die beperkt zijn in hun verblijfplaatsen, begonnen zich te concentreren op hun gezondheid.
Restaurants daarentegen begonnen duurzame praktijken te implementeren. Samen met deze zijn selecties voor stemming en immuniteitsverhogen in hun menu's opgenomen. Deze, onder nog veel meer, brengen nieuwe trends in het restaurantmenu in 2022 tot stand.
Koop klembord voor restaurantmenu
6 Verbazingwekkende restaurantmenu Trends in 2022
Voor het grootste deel wordt verwacht dat Zuid -Amerikaanse, Zuidoost -Aziatische en Caribische gerechten de keuken aan het begin van het decennium zullen doordringen. Hieronder vindt u dit jaar een lijst met de wereldwijde restauranttrends.
1. Vegan of plantaardig voedsel voor het gezondheidsbewuste
Tot op heden is gemeld dat meer dan 4 miljoen mensen vasthouden aan plantaardige diëten. Met de covid-19 pandemie die plaatsvindt, neemt de productie van vlees- en zuivelalternatieven toe. Statistieken noemden in feite dat op wereldwijde schaal de waarde van de veganistische markt in 2021 is verhoogd tot $ 16 miljard. Tegen 2025 zal deze naar verwachting met 9%groeien. De veganistische trend is daarom op de hoogte.
Het is niet alleen de veganistische bevolking die graag op veganistische producten wil leven. De flexitaire bevolking voedt zich ermee en proberen hun vleesconsumptie te verminderen. Aan de andere kant is de waarheid dat een enorm percentage van de totale bevolking hun naleving van veganisme permanent heeft weergegeven.
Dus je kunt net zo goed plantaardige sandwiches, hamburgers en veganistische dips, sauzen, snacks en creamery verwachten, samen met kommen op basis van graan, worden in 2022 in talloze restaurantmenu's geïntegreerd.
Zelfs de plantaardige vleesindustrie overweegt om vleesvervangers te maken en te distribueren die naar echt vlees smaken. Stedelijke landbouw wordt steeds populairder, waardoor het mogelijk is om gemakkelijk hyper-lokale producten te verwerven die duurzaam worden gegroeid.
2. Smakelijke en immuniteitsversterking van functionele ingrediënten
De nasleep van de Covid-19 Mayhem heeft de populariteit van functionele of immuunversterking teweeggebracht. Geloven in kudde -immuniteit, begonnen mensen deze voedingsmiddelen collectief te eten. Een groot aantal individuen worden vooral over hun gezondheid, wat resulteert in het opnemen van immuunversterking van ingrediënten in desserts, dips, snacks en zelfs dranken.
Er is bijvoorbeeld de functionele drankpi die is doordrenkt met biologische ingrediënten, prebiotica, fruit, kruiden en bessen. Vernieuwingen zoals dit komen ten goede aan het hart, de darm en het immuunsysteem.
3. Suikeralternatieven voor het gewichtsverlies en diabetici bevolking
Opties voor caloriearme voedingsmiddelen zijn belangrijke voorkeuren geworden voor degenen die gezondheidsbewust zijn en willen afvallen. Voor personen die diabetici zijn, worden suikeralternatieven als nuttig beschouwd. Het is ook een verstandige keuze als u een procedure voor gewichtsverlies hebt ondergaan. Asdoornsuiker, kokosuiker en snacks met lage suiker zijn bijzonder nuttig omdat ze minder calorieën bevatten en belangrijke ingrediënten zijn in desserts en snoep.
4. CBD-jurids voor uniek smakende gezonde keuzes
Cannabidiol blijft zijn betekenis bewijzen bij het stimuleren van de gezondheid en het hoort bij de verzameling van gezonde voedingsmiddelen die mainstream worden. Restaurants zijn begonnen met het integreren van CBD in hun voedsel- en menu -items. CBD wordt in de eerste plaats als nu legaal beschouwd in veel landen, en in de komende jaren zal het waarschijnlijk als trend opduiken. Dit ingrediënt heeft het potentieel om voedsel smakelijk (en gezond) te laten smaken en is doordrenkt in snacks, dranken en desserts- selecties die gebonden zijn om restaurantmenu's te domineren.
5. Flexitaire gerechten voor veganisten en vleesliefhebbers
Dus in wezen, wat is flexitair voedsel? Het is geschikt voor de voedingsbehoeften van "flexitariërs", of die bevolking van mensen die willen verminderen met het eten van vlees maar daarentegen niet helemaal veganistisch willen worden. Vleesalternatieven wint eigenlijk aan populariteit, omdat voedselkeuzes, omdat een groot deel van de bevolking tot doel heeft het consumerende vlees te verminderen. Wereldwijde gegevens hebben in een rapport aangegeven dat 70% van de bevolking het eten van vlees heeft afgeschaft en heeft geblokkeerd met vleesalternatieve voedingen. In combinatie hiermee geeft het de nodige bewustzijn aan dierenwelzijn en milieubescherming.
Menu's in restaurants zijn dus geneigd om plantaardige items op te nemen, samen met vleeskeuzes, maar zorgen ervoor dat ze van premium kwaliteit zijn. Dacht dat het extreem populair is, zijn selecties die vegetarische en niet-vegetarische voedselelementen combineren. Een voorbeeld is hamburgers met vleesversnotingen en groenten.
6. Comfortvoedsel voor troost en tevredenheid
De tijden lijken onzeker te zijn sinds het begin van de Covid-19-pandemie, en mensen zoeken naar troost en comfort. Veel van hen zoekt naar dat smakelijke en weelderige voedsel dat naar verwachting in 2022 restaurantmenu's overneemt. Voor incidentele verwennerij kunt u ervoor kiezen om gefrituurde kip en kaas te hebben, maar zeker geruststellend om te kabels. Na een lange lockdown voelt zich over in troostvoedsel als een echt bevrijdende ervaring. Dan is er gember, of anders kurkuma-noedelbouillon-feel-good ingrediënten die de zintuigen verzadigen, hoewel het afhangt van de keuze van klanten.
Conclusie
Voedsel- en eetgewoonten, evenals restaurantbereidingen en menu's, zijn sterk getroffen door de Covid-19-pandemie, en deze trends worden verwacht dat ze huizen doordringen en vestigingen in 2022 eet.