Wanneer "niet storen" -borden gebruiken

When To Use “Do Not Disturb” Signs

Je zou het absoluut niet willen, maar het gebeurt. Je broek gaat naar beneden als er plotseling een huishoudster je kamer binnenkomt. Wat een schande, maar wie is de schuldige?

In dit geval had u een bordje "Niet storen" of DND op uw deur moeten plaatsen. Wat is de echte score van een DND-teken en wanneer moet je het gebruiken? Wat betekent het echt in een etablissement als een hotel?

Een van de kardinale regels van gastvrijheid die (goede) medewerkers kennen, is dat ze niet geacht worden aan te kloppen op een deur met een Niet Storen-bordje. Er zijn tal van redenen waarom een ​​gast het zou plaatsen, maar als wettelijk recht kan een hotel het op elk moment en om bepaalde redenen negeren. Uw kamer is tenslotte hun eigendom en u bevindt zich op hun eigendom.

Redenen waarom hotelpersoneel DND-borden negeert

Wat zijn enkele redenen waarom een ​​hotel een DND-bord zou schenden? Deze gevallen doen zich voor wanneer het hotelmanagement van mening is dat de gezondheid, veiligheid en eigendommen in gevaar zijn. Enkele voorbeelden zijn de volgende:

  • Als er een 911-oproep was vanuit de kamer, zoals weergegeven in het telefoonsysteem.
  • Het hotelpersoneel hoort harde geluiden vanuit de kamer, mogelijk duidend op mogelijke materiële schade.
  • Als het hotelpersoneel een mogelijke situatie van huiselijk geweld vermoedt, komen er luide stemmen van geschreeuw en ruzie uit de kamer.
  • Als er 24-48 uur zijn verstreken en het DND-teken nog steeds brandt, kan dit erop duiden dat er mogelijk een probleem is met de gezondheid en het welzijn van de gast.
  • Als vermoed wordt dat er illegale activiteiten in de kamer plaatsvinden omdat een groot aantal mensen de kamer heeft zien binnenkomen en verlaten.
  • Er is een waterlek in de kamer eronder; mogelijk blijft het bad in de kamer erboven lopen. De gezondheid van de gast kan hierbij een probleem zijn, evenals mogelijke materiële schade.

Waarom overtreedt hotelpersoneel DND-borden? 2 primaire redenen

In de praktijk zijn er echter twee hoofdredenen waarom hotelpersoneel het bord "Niet storen" op een kamer in hun etablissement overtreedt, namelijk:

  • Als een kamer op die bepaalde dag moet uitchecken, zal het huishoudelijk personeel van het hotel de neiging hebben om deze schoon te maken, vooral als deze aan hen is toegewezen. Als ze hun toegewezen kamers niet kunnen schoonmaken, worden ze niet betaald, en ze staan ​​te popelen om de fooi te krijgen die de gast misschien heeft achtergelaten.
  • Het DND-bord wordt vaak genegeerd wanneer de gast het aan de deur laat hangen terwijl ze een dagje weggaan. Op de een of andere manier zouden ze toch verwachten dat de huishouding de kamer schoonmaakt. Anders zouden ze klagen dat hun kamer niet opgeruimd is en zijn ze geneigd te liegen over het feit dat ze het DND-bordje op de deur hebben hangen. Het is gek.

Deze twee redenen zijn niet geldig om uit te leggen waarom hotelpersoneel soms het DND-bord overtreedt. Toch volstaan ​​ze om de gasten uit te leggen waarom deze scenario's soms voorkomen bij hotels die geen efficiënt huishoudelijk beheer hebben.

Wat werknemers doen als er een DND-bord is

Als een toevluchtsoord, wat bezorgde werknemers moeten doen als ze een DND-bord buiten de deur van een kamer zien hangen, is de receptie vragen om het te bellen en te vragen of het ok is voor een medewerker om te kloppen en binnen te komen. Het is de roomservice die waarschijnlijk voor deze optie kiest.

Wat als er geen antwoord komt of er geen sprake is van een noodsituatie? Het hotelpersoneel is verplicht om niet naar binnen te gaan, en aan de andere kant zouden ze een bordje aan de deur hangen om aan te geven dat ze het verzoek om privacy van de gast respecteren.

Als dit gebeurt, kan het zijn dat het personeel het dienblad van de roomservice buiten de deur moet laten staan. Het komt vrij vaak voor dat dronken gasten roomservice bestellen, vervolgens flauwvallen en wakker worden en hun koude maaltijd 's ochtends voor de deur wachten.

Een bepaalde stroming vindt het ongepast om een ​​kamer te bellen met een DND-bordje, maar dat is niet nodig. Als een gast verzoekt om niet naar zijn kamer te worden gebeld, zal het personeel zich daar waarschijnlijk aan houden.

Als het hotelpersoneel met hen moet communiceren, of als er een noodgeval is, kan de eerste een briefje onder de deur schuiven.

Conclusie

Er zijn veel regels van toepassing op het gebruik en de overtreding van de noodzakelijke schending van het NS-bord. Niettemin staan ​​hierboven enkele voorbeelden en toelichtingen over het gebruik ervan in hotels en hoe het hotelpersoneel ermee omgaat.

Over het algemeen houden deze borden de rust van de gasten echter effectief vast en handhaven ze hun recht op privacy. Er zijn veel doeleinden om het DND-teken te gebruiken, maar voor het grootste deel zijn ze bedoeld om het huishoudelijk personeel duidelijk te maken dat het nu geen geschikt moment is voor inbraak en dat ze een andere keer moeten terugkeren.

Lees ook:

We hebben covers geproduceerd voor toonaangevende merken, waaronder

We zijn er trots op dat we FSC®-gecertificeerd zijn

Meer informatie >