Wat is het beste type menu voor uw restaurant?

What Is The Best Type Of Menu For Your Restaurant?

Wat is het beste type menu voor uw restaurant?

Soort menu voor uw restaurant

Wat is het beste ontwerp voor uw restaurantmenu? Er zijn tal van opties, maar u moet kiezen wat uw klanten aanlokkelijk vinden. Een andere cruciale factor is de logische presentatie van je voedingskeuzes.

Menu's variëren op de een of andere manier, en geen twee zijn hetzelfde qua inhoud, ontwerp en doel. U moet dus het juiste type menu kiezen voor uw restaurant, zodat u uw gasten en etenswaren goed kunt bedienen.

Wat zijn de verschillende soorten menu's?

De manier waarop u uw etenswaren verkoopt, bepaalt het type menu dat u gaat gebruiken. Het moet goed georganiseerd zijn, zodat je het perfecte menu kunt samenstellen. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende soorten menu's om u te helpen bepalen wat het meest geschikt is voor uw bedrijf (bekijk zeker onze gepersonaliseerde restaurantmenu's ).

Statisch menu

Etenswaren hebben aparte categorieën, zoals voorgerechten, sandwiches, pasta, enz. Fastfood en fast-casual resto's hebben de neiging om dit type menu te gebruiken, waar de gerechten het hele jaar door worden geserveerd.

A La Carte 

In het Frans betekent het "volgens het menu". Seizoensgebonden tarieven worden meestal gekenmerkt door dit type. In vergelijking met een statisch menu biedt dit klanten meer flexibiliteit bij het bestellen van hun eten.

Du jour

Etenswaren worden dagelijks gepresenteerd, wat betekent dat het van dag tot dag verandert. Er is een dagschotel, zoals het plat du jour, een gerecht van de dag.

Cyclus menu

Dit type menu toont verschillende items voor de dag die gedurende een bepaalde periode worden geserveerd. Deze menu's worden dan herhaald. Een voorbeeld is twee weken lang elke dag verschillende menu's presenteren, en dan weer vanaf het begin fietsen.

Table d'Hôte

In het Frans betekent dit "de tafel van de gastheer", waar alle hoofdgerechten voor een prijs worden gedekt en de klant zijn voorgerecht of dessert mag kiezen. Als deze extra artikelen duurder zijn, kunnen er toeslagen van toepassing zijn.

Vaste prijs

Het menu voor deze maaltijd bevat een voorgerecht, een voorgerecht en een dessert, en ze zijn ingesteld voor een specifieke prijs. Bij een vast menu kiest de chef de drie gangen, in tegenstelling tot het table d'hote-menu waarbij klanten dat doen.

Degustatiemenu

Op deze menukaart staan ​​kleine gangen aangegeven, die dienen als volledige maaltijd van de klant. Deze selectie van etenswaren kan worden aangepast om tegemoet te komen aan de voedingsbehoeften van een gast, of kan opnieuw worden gemaakt als dezelfde gast opnieuw in uw restaurant dineert. Hierdoor kunnen ze een geheel nieuwe eet- en proefervaring beleven.

Drank

De drankjes die door een restaurant worden geserveerd, staan ​​op dit menu, en vaak zijn het wijn, bier, cocktails en andere alcoholische dranken die à la carte worden verkocht. Coffeeshops hebben de neiging om dit type menu op hun muur te hangen, net zoals sapbars hun keuzelijst presenteren.

Nagerechten

De desserts die door het restaurant worden geserveerd, worden erin vermeld, net zoals een drankmenu apart wordt vermeld en à la carte wordt besteld.

Het boek van de wijnkapitein

Deze drankenkaart is uitgebreider en geeft de geschiedenis en kenmerken van elke geserveerde wijn aan. Als een soort menu stelt het klanten in staat beter te begrijpen hoe hun drankjes bij hun maaltijden worden gecombineerd.

Kindermenu

Ontworpen met felle kleuren en leuke activiteiten, heeft dit menu beperkte keuzes. Omdat het wegwerpbaar is, maakt het opruimen gemakkelijker.

Wat zijn manieren om uw menu weer te geven?

Wat is het beste type menu voor uw restaurant

Houd bij het kiezen van het beste menu en het bepalen van hoe u het uiterlijk aantrekkelijker kunt maken, in de eerste plaats rekening met de setting van uw restaurant en de eetstijl. Als u op zoek bent naar de beste ideeën voor menuomslagen, kunt u World Wide-menu's bekijken.

Er zijn 6 manieren om uw restaurantmenu te presenteren, en dit zijn de volgende:

Menu houder

Dit resto-accessoire is meestal gemaakt van kurk, metaal of hout. Het is heel praktisch omdat het voor uw personeel gemakkelijker wordt om van menu te wisselen. Hij kan worden gebruikt als presentator van rekeningen en is ideaal voor cafés en bistro's.

Displayette- of Table Top Tent-menu's

Het materiaal is vaak acryl, metaal of hout. Verschillende kijkhoeken zorgen ervoor dat deze tool een grote ruimtebesparing oplevert en is geschikt om reclame te maken voor uw specials of evenementen. Een informeel restaurant kan deze menukaart goed gebruiken.

Menubord of bord

Droog uitwisbare borden en zelfs krijtborden worden gebruikt . Het maakt het opschonen en wijzigen van uw menu-inhoud eenvoudiger. Magnetische menuborden maken deel uit van deze categorie waar advertenties en afbeeldingen gemakkelijk kunnen worden weergegeven. Deze tools werken goed met fastfood, cafés en foodtrucks.

Menu covers

Meestal zijn deze van vinyl, waardoor je je menukaarten beter kunt beschermen en schoonmaken. Voor langere menu's kan deze hoes ideaal zijn, vooral voor diners en informele restaurants.

Wegwerpmenu

Bistro's en foodtrucks kunnen goed gebruik maken van deze menukaart die normaal gesproken een papieren materiaal heeft. Dit is handiger in gebruik en zorgt voor een gemakkelijke opruiming.

Luxe menukaarten

Hardboard of leer is het typische materiaal van dit accessoire, en het wordt geleverd met LED-functies zodat u het menu in een donkere omgeving kunt verlichten. Met zijn professionele en luxe uitstraling is het ideaal voor een informeel diner of een gastronomisch restaurant.

Bekijk World Wine-menu's voor de beste restaurantomslag en display-ideeën om uw gasten tevreden te stellen en uw service een boost te geven voor een succesvoller bedrijf.

We hebben covers geproduceerd voor toonaangevende merken, waaronder

We zijn er trots op dat we FSC®-gecertificeerd zijn

Meer informatie >