Meteen naar de content

Stapsgewijze handleiding voor het maken van een menu voor uw café in het VK

Step by Step Guide to Create a Menu for your Cafe in the UK

Het ontwerpen en implementeren van het menu van een café is een van de belangrijkste onderdelen die verantwoordelijk zijn voor het succes ervan. Als menu's niet belangrijk waren, zou er voor alle categorieën een MS Word-scherm zijn geweest!

Maar een menukaart maakt het café anders en heeft een grote invloed op de verkoop. U moet dus op enkele belangrijke stappen letten bij het ontwerpen van een menu. Dus veeg al je dilemma's weg, want hier is de beste stapsgewijze handleiding voor het maken van een menu voor je café in het VK. Laten we erin duiken!

<img src=" https://cdn.shopify.com/s/files/1/0731/3486/6751/files/What_Are_Restaurant_Menu_Clipboards.jpg?v=1678940914 ">

STAP 1: Ontwerp een plan (begin vanaf nul)

De belangrijkste stap is het beoordelen van uw budget, kracht en stijl. Menu gerechten kopiëren van andere cafés is een grote NEE! Men kan beginnen met pen en papier of Google Spreadsheets proberen om het MENU te ontwerpen.

Voeg alle items toe die u zich kunt veroorloven en waar u bekwame chef-koks voor heeft. Het minimum aan het item houden omdat het menu wordt overladen met gerechten die geen waarde hebben, is op de lange termijn een mislukking. Je kunt geleidelijk nieuwe dingen in het proces toevoegen.

Stap 2: Het menu van Cafe weergeven

Voordat u het perfecte menu ontwerpt, moet u het weergavemedium bepalen. Tegenwoordig hebben de cafés een menukaart op een groot sfeervol krijtbord dat er uitnodigend uitziet . Een andere manier is om de specialiteiten van het café te vermelden en toe te voegen aan de krijtborden met prachtige kleuren en stijlen.

Bovendien zijn ze erg zuinig omdat je de gerechten kunt schrijven en bewerken. U kunt ook gedrukte menu's gebruiken en deze op tafels bewaren. U kunt dus doorgaan naar de volgende stap nadat u de weergave van menukaarten hebt gekozen, dit kunnen fysieke exemplaren, krijtbordmenu's, digitale schermen of alles zijn (Krijtbord kopen voor menu's).

STAP 3: Het menu ontwerpen

Dus ga verder met het meest opwindende werk, het ontwerpen van het menu. Begin dus met:

Ontdek vijf soorten populaire menu's voor cafés

Er zijn over het algemeen vijf soorten menu's voor elke plaats. Het is geen vaste regel om deze te volgen, maar het idee van elke regel kan je een duidelijk beeld geven. De typen menustijlen zijn:

i. A la carte menu

Deze high-end menustijl is afkomstig van het Franse woord dat "bij de kaart" betekent. Bij deze stijl staat elk artikel apart vermeld bij de prijs. Er zijn geen secties of groepen. De klanten kunnen elk gerecht kiezen en combineren met elk item dat ze verkiezen.

ii. Du Jour-menu

Du Jour betekent "van de dag", wat betekent wat de chef voor die dag heeft bereid. Het kan ook soep en kip zijn, maar het implementeert de specialiteit van vandaag. U kunt het speciale gerecht proberen dat perfect voor de dag is gemaakt.

Een van de meest succesvolle technieken voor caféhouders is het plaatsen van uitnodigende stoepborden buiten het café met speciale gerechten van de chef. De klanten komen massaal binnen en het is een goede strategie om de klanten binnen te halen.

iii. statisch menu

Een statisch menu is de meest gebruikelijke stijl voor het presenteren en ontwerpen van een menu. Het menu heeft categorieën zoals hapjes, drankjes, salades, snacks etc. Het menu wordt weergegeven op digitale monitoren, gedrukte menu's of andere middelen. Maar de items zijn statisch en hebben een zeer gemeenschappelijke lay-out.

iv. Cyclisch menu

Het cyclische menu heeft vaste gerechten die cyclisch worden herhaald. Zo kun je bijvoorbeeld op maandag speciale broodjes eten en in het weekend spannende gerechten. Het is over het algemeen goed voor een low budget café om een ​​vast menu te hebben voor alle dagen in het weekend.

v. Vast menu

Dit zijn interessante menustijlen waarbij je kunt kiezen uit een aperitief, een snack en een dessert. Je kunt er een uitkiezen en een bevredigende maaltijd maken. De prijs staat vast. Veel cafés passen het een beetje aan en bieden flexibele opties.

Geef doordachte namen aan de items

Wie heeft er graag saaie namen voor zijn gerechten? Het herhalen van deze eentonige namen is een groot nee. Je kunt dus mooie bijvoeglijke naamwoorden geven aan gerechten met hun opvallende ingrediënten. Bijvoorbeeld Chef's Special Bolognese Pasta met Verse Kruiden. Vermeld daarnaast de elementen in klein lettertype zodat de klant inzicht krijgt in het gerecht.

Controleer op slimme lay-outregel - de gouden driehoek

Er is een slimme manier om uw menu te ontwerpen volgens de menselijke psychologie. De vuistregel is om de Speciale Aanbieding en gerechten in het CENTRUM te plaatsen zoals de klanten daar direct kijken.

DE RECHTS BOVENHOEK is voor de hoofdgerechten.

Ook is de BOVEN LINKER HOEK voor de starters en snelle hapjes. Dit is de GOUDEN DRIEHOEKREGEL die bewezen voordelen heeft voor de verkoop. De regel geldt voor bedrukte menukaarten of zelfs stijlvolle wandkrijtborden .

Gebruik van lettertypen en kleuren

De kleuren van de menukaart moeten overeenkomen met de naam van uw café en de kleuren ervan. De klassieke menukaarten hebben witte en zwarte kleuren, maar je kunt het leuk maken met mooie kleuren. Maak bijvoorbeeld een kindvriendelijke menukaart met levendige kleuren en tekening van eten. Overdrijf het alsjeblieft niet, maar een beetje creativiteit is goed.

Schrijf ook altijd en altijd in grote lettertypen. De prijzen kunnen kleinere lettertypen hebben, maar de items moeten duidelijk zichtbaar zijn. Sommige cafés installeren krijtborden en menustijlen op de stoep. Gebruik daarom aantrekkelijke krijtkleuren om op krijtborden te schrijven.

Dingen om te overwegen bij het maken van een menu

Enkele van de slimme en aanvullende dingen die u in uw menu kunt opnemen, zijn:

Voeg geen valutatekens toe

Weet je dat cafés over het algemeen vermijden om te veel pond- of dollartekens te gebruiken? Nou, het maakt je menu er armoedig en erg geldbewust uit. Uw menu moet eenvoudig, creatief en heel eerlijk zijn. Het geeft een indruk van uw inzet. Vermijd dus eventuele valutatekens.

Te veel pagina's is een NEE!

Vooral omdat het ontwerpen van een cafémenu nooit meerdere pagina's bevat, is het gewoon een dealbreker omdat een café een beperkt aantal items heeft. Ook komen veel mensen om rond te hangen en wat kwaliteitsvoedsel te hebben.

Natuurlijk wil niemand een menu van 20 pagina's doorlopen. Houd het dus eenvoudig met minimaal één tot drie pagina's. Maak heel goed dozen en partities om overgang te bieden. Kies ook voor aantrekkelijke kleuren en karikaturen.

Neem slimme borden op in uw menu

Borden zijn een zeer goede manier om uw menu minimaal en slim te maken. Bijvoorbeeld, de tekens van vegetarisch en niet-vegetarisch, een teken van chili of vuur voor extra pittige gerechten, enz., zijn goede manieren om de specificaties te communiceren. Het bespaart u ook de moeite om het aan de klanten uit te leggen.

Desserts op de toonbank weergeven

Toon mooie desserts op het aanrecht met prachtige tafelmenu's met alle details. U kunt cupcakes, taarten enz. Tekenen en snelle details vermelden. Tijdens het bestellen of factureren zullen de klanten zeker in de verleiding komen om van die lekkernijen te genieten.

Afsluiten

Het maken van een menu voor je café is een overweldigende reis. Personaliseer het met jouw specialiteiten, vaardigheden en heel veel liefde! Vang dus alle hierboven genoemde stappen op en beleef een fijne cafétijd!

Lees uitstekende ontwerpideeën voor de lobby van een klein hotel

We hebben covers geproduceerd voor toonaangevende merken, waaronder

We zijn er trots op dat we FSC®-gecertificeerd zijn

Meer informatie >